Berichten en notificaties

De module Berichten en Notificaties geeft u een overzicht van berichten en notificaties en stelt u in staat interne berichten te beheren/verzenden.

Berichten

Alle systeemberichten en interne berichten binnen eQuse Indicate worden hier weergegeven in de ontvangen items. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een systeembericht aangaande de laatst gedane wijzigingen aan eQuse Indicate. Ongelezen berichten worden vetgedrukt weergegeven.

Aandachtspunt: Systeemberichten verdwijnen na het bekijken automatisch uit het berichtenscherm op de startpagina. Deze berichten zijn daarna nog te raadplegen binnen de module Berichten en notificaties.

Interne berichten bieden de mogelijkheid om onderwerpen onder de aandacht van één of meerdere (specifieke) eQuse Indicate gebruikers te brengen. Bij het verzenden van een intern bericht kan om een leesbevestiging worden gevraagd zodat u kunt controleren welke geadresseerden nog geen kennis hebben genomen van belangrijke mededelingen.

Aandachtspunt: De opties "Zichtbaar vanaf" en "Zichtbaar tot" voor het aanmaken van een intern bericht zijn alleen van toepassing op het Dashboard. Hiermee kunt u aangeven hoelang het interne bericht op het Dashboard getoond dient te worden.

Doormiddel van de weergave types "Ontvangen" en "Verzonden" in de werkbalk kunt u schakelen tussen de ontvangen berichten en de verzonden berichten.

Aandachtspunt: Onder weergave type "Ontvangen" worden alle systeem en interne berichten getoond. Onder weergave type "Verzonden" worden alleen de verzonden interne berichten getoond.

Notificaties

Het notificatie overzicht toont waarschuwingen en notificaties. Waarschuwingen zijn berichten die direct uw aandacht vereisen. Denk hierbij aan verlopen activiteiten of verstreken reactietermijnen.

Notificaties zijn meldingen welke niet direct actie vereisen maar mogelijk in de nabije toekomst wel tot een waarschuwing kunnen leiden. Bijvoorbeeld een activiteit die nog niet is door gepland naar het volgende jaar.

U kunt door middel van het klikken op de waarschuwing of notificatie navigeren naar de plaats waar deze is opgetreden en actie ondernemen.

Praktijkvoorbeeld

Bij Lemstra Supermarkt werken veel mensen waarvan de meeste medewerkers in meer of mindere mate een rol hebben binnen de organisatie en het kwaliteitssysteem.

Naar aanleiding van een release heeft mevr. Lemstra besloten om een nieuwe module direct te gaan gebruiken binnen het systeem. Naar aanleiding van deze aanpassing stuurt mevr. Lemstra een intern bericht naar haar medewerkers met tekst en uitleg over de nieuwe module en dat deze volgende week voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt door middel van Permissies.

Aangezien er binnenkort een bedrijfsuitje is stuurt mevr. Lemstra haar medewerkers een intern bericht met de vraag wie er komt en wie niet. Het bericht bevat verder de benodigde informatie over het uitje en een bestand is toegevoegd met de routebeschrijving. Tevens besluit mevr. Lemstra een leesbevestiging op het bericht te zetten om zo in de gaten te houden wie het bericht nog niet heeft gelezen en kan zodoende nog bij diegene die niet gereageerd hebben persoonlijk navraag doen.

Iedere ochtend bekijkt de floor manager de berichten en notificaties op zijn dashboard om te zien wat direct zijn/haar aandacht vereist of wat later opgepakt kan worden.